Як економити електроенергію у квартирі? Поради від експертів компанії YOUMAX

15.10.2019
Як економити електроенергію у квартирі? Поради від експертів компанії YOUMAX

Важко уявити себе без електричних пристроїв сьогодні. ТБ, комп'ютери, холодильники, пральні машини, освітлення, а іноді і опалення – робота всіх цих пристроїв обумовлена ​​постійною подачею живлення з розетки. І рахунки, здається, зростають з кожним місяцем.

Як можна економити енергію вдома? Вам не потрібно читати при свічках і вимикати живлення будинку, як воно стане яскравим. Давайте відкладемо ці обмежувальні методи убік. Раціонально підходячи до повсякденної діяльності та звертаючи увагу на деталі, ми можемо скоротити споживання електроенергії до 30 відсотків! Перевірте, як економити електроенергію у квартирі.

Поради щодо економії електроенергії в квартирі від експертів YOUMAX

Варто пам'ятати, що навіть ті пристрої, які споживають мало енергії, споживатимуть багато енергії щорічно, якщо працюватимуть цілодобово. Крім того, такі звички, як вимикання світла після виходу з кімнати, переведення комп'ютера в сплячий режим, якщо він не використовується довгий час, і вимикання телевізора, радіо або вентилятора кондиціонера в кімнаті, де немає нікого, забезпечують економію електрики будинку. До речі, звичка тут відіграє ключову роль.

Прилади, що споживають найбільшу кількість електроенергії

Прилади з найменшою кількістю споживання енергії

Праска

Інверторні кондиціонери

Порохотяг

Телевізор (LED екран)

Холодильник

Пральна машина та холодильник класів А та А+ (економія до 35%)

Мікрохвильова піч

Ноутбук на заміну комп'ютеру

Обігрівач

Лампа до 20 Вт, енергозберігаюча

Кондиціонер

 

Бойлер

 

5 способів економії електроенергії

  1. Найбільший споживач – холодильник: він має бути включений 24/7 та 365 днів на рік. Як мінімізувати енергоспоживання холодильника? Встановіть постійну температуру як у холодильній частині, так і морозильній камері. Оптимальна температура становить - 7 градусів у холодильнику та -18 у морозильній камері. Категорично уникайте ставити гарячі страви в холодильник: він споживатиме набагато більше електрики, щоб охолодити їх.
  2. Духовку слід вимкнути за кілька хвилин до закінчення випічки, тому що температура всередині залишатиметься постійною, і обладнання більше не споживатиме енергію.
  3. Такі дії, як накриття каструль кришкою під час приготування їжі також призведуть до меншого споживання електрики та газу: вода кипітиме швидше, їжа також готуватиметься чи смажитиметься швидше, і вітамінів залишиться в ній значно більше.
  4. Гарний крок – заміна лампочок на енергозберігаючі, бажано світлодіодні. Вони споживають на 90% менше енергії, ніж традиційні лампи розжарювання.
  5. Розміщення столу, який ми найчастіше використовуємо для роботи, біля вікна також заощадить електроенергію. Протягом дня ви зможете використати сонячне світло довше.

Як правильно економити на електроенергії у квартирі?

Як економити електроенергію у квартирі та приватному будинку? З усього вище сказаного робимо висновок, що краще вибирати енергоефективне електрообладнання для домашнього користування. Під час планування придбання електричного приладу слід розглянути його параметри. Виробник завжди докладно описує їх. Важливо подумати і вирішити, скільки разів і як довго працюватиме прилад, який обсяг роботи він має виконати.

Зверніть увагу також на режими очікування, які можуть бути увімкнені у декількох електроприладів відразу. Якщо він один, то страшного нічого немає. Але кожен із них споживає деяку кількість енергії, а разом вони за добу можуть накопичити багато, а за тиждень тим більше. Просто необхідно вимикати прилади головною кнопкою, щоб заощаджувати електроенергію у квартирі.

Термостатце обов'язкова умова при купівлі багатьох пристроїв. Тут варто пам'ятати, що дешеві зразки мають збої.

Пристрій для енергозбереження, мережевий фільтр або адаптер також є гарним вибором.

Це прості повсякденні способи економії електроенергії у квартирі, які швидко стають звичкою, приносять не лише задоволення, а й реальні заощадження. YOUMAX радить з урахуванням багаторічного досвіду фахівців-співробітників – а вам вибирати! Це стосується і електрообігрівачів Венеція, які продаються на наших вітринах.

Коментар до запису
Написати коментар